luni, 9 noiembrie 2009

Luni

Sunt 20 de ani de la caderea zidului Berlinului. Anul trecut n-am fost pe faza. Nu terminam planificarile. Acum nu termin trl. Nici acum nu stiu incotro, cu toate ca au trecut ceva filme (August Rush, 7 Pounds, The Bucket List, Waitress), carti (Twilight, Memoirs of a Geisha), oameni (ei, medici, asistente, paciente) de-atunci.

Oamenii intra in viata ta pentru un motiv, un sezon sau o viata. Cand o sa stii care este, o sa stii ce sa faci pentru acea persoana.

Cand cineva intra in viata ta pentru un MOTIV este pentru a indeplini o nevoie pe care ai exprimat-o. A intrat pentru a te asista in momentele dificile, sa te indrume sau sa-ti acorde sprijin. Sa te ajute fizic, emotional sau spiritual. Pot parea ca fiind trimisi de Dumnezeu - si SUNT trimisi. Sunt acolo pentru motivul pentru care tu ai nevoie sa fie. Apoi, fara vreo greseala din partea ta sau intr-un moment inoportun, aceasta persoana va spune sau va face ceva pentru a duce aceasta relatie la sfarsit. Cateodata ei mor ... Cateodata doar se indeparteaza ... Cateodata isi fac "de cap" si te forteaza pe TINE sa adopti o pozitie ... Ceea ce trebuie sa realizezi este ca nevoia ta a fost satisfacuta, dorinta indeplinita, munca lor terminata. Rugaciunea ta a fost RASPUNSUL si acum este timpul sa mergi mai departe.

Unii oameni intra in viata ta pentru un SEZON, fiindca a venit randul tau sa impartasesti, sa cresti sau sa inveti. Iti aduc o experienta de pace sau te fac sa razi. Te pot invata ceva ce nu ai mai facut. Iti pot da de obicei o cantitate incredibila de bucurie, fericire, incredere. Crede, este adevarat. Insa doar pentru un sezon.

Relatiile de o VIATA te invata lectii pentru o viata, lucruri pe care trebuie sa le construiesti pentru a avea o fundatie emotionala solida. Treaba ta este sa accepti LECTIILE, sa IUBESTI acea persoana si sa pui ceea ce ai invatat in practica in toate celelalte relatii si aspecte ale vietii tale. Se spune ca dragostea este oarba, dar prietenia este clarvazatoare!

(primit de mama pe mail)

N-am fost la cursuri. De ce nu renunt? Ela si proiectul, dizertatia (?).
A. si C., de ce ma compar mereu cu altii? Nici ea nu lucreaza, desi mai are un an de master. El merge la scoala: romana (cu Moartea caprioarei), franceza, mate, mate aplicata, geogra. Nu stiu la ce-i foloseste sau cum termina, dar o parte din mine il invidiaza.